10 lucruri pe care (poate) nu le știai despre ruj

 1. Crezi că Cleopatra a folosit doar conturul pentru ochi? Mai gândește-te! Faimoasa regină folosea un preparat făcut din carmin și henna pentru a-și colora buzele.

  kleopatra_9718

 2. La început, rujurile și alte cosmetice erau văzute în Europa medievală ca fiind nesănătoase de către comunitatea medicală, deoarece se credea că acestea împiedică circulația naturală a sângelui în zona feței.
 3. Rujurile solide au fost inventate abia în Epoca de aur a Islamului, mai exact începând cu secolul VII. Atunci, cosmeticianul Arab Andalusian Abu al-Qasim al-Zahrawi a inventat aceste tipuri de rujuri, care aveau un mecanism de rotire asemănător cu cel din zilele noastre.
 4. În Anglia, rujurile au căpătat popularitate în anii 1550, in vremea reginei Elisabeta I. În acea perioada buzele roșii și tenul alb erau un must have dar folosirea rujului era permisă doar femeilor ce aparțineau clasei sociale superioare și actorilor. Rujul era creat dintr-un amestec care conținea ceară de albine, gumă arabică, albuș de ou, lapte de smochin și coloranți roșii din plante.

  Regina-Elisabeta-I

 5. Adevărată popularitate a rujului s-a manifestat la începutul secolului XX atunci când evoluția cinematografiei și fotografiei a determinat declinul epocii victoriene. Fabricarea primului ruj s-a realizat in secolul XIX de către o companie franțuzească de produse cosmetice, iar în 1884 primul ruj ce urma să fie comercializat a fost inventat in Paris.
 6. În 1919 a fost introdus în portofoliul Avon primul ruj, ceea ce înseamnă că a ajuns pe buze înainte ca femeile sa aibă dreptul de a vota!

  avon-first-lipstick

 7. Primul ruj Avon a venit într-un recipient metalic și a fost oferit doar în două nuanțe: închis și deschis. (Poți să-ți imaginezi ce ar spune doamnele de la începutul secolului dacă ar vedea selecția curentă a lui Avon? )
 8. Inspirate de starurile momentului, femeile din anii ’40 și ’50 au îndrăznit să poarte nuanțe de ruj mai deschise, mai îndrăznețe. Dublu Dare Red, Ruby Red si Crimson sunt doar câteva exemple de nuanțe vândute clienților Avon în era mai modernă, de după război.

  avon-red-lipstick

 9. Avon a lansat în anii 1950, una dintre cele mai rapide linii de asamblare de ruj, producând peste 250 de rujuri într-un minut și, adesea, 300.000 de rujuri într-o singură zi.
 10. Astăzi, Avon vinde mai mult de 400 de nuanţe de ruj cu ajutorul celor 6 milioane de reprezentanți Avon. De fapt, dacă fiecare tub a fost lung de un kilometru, am putea merge în jurul Pământului de peste 500 de ori!

  Dacă dorești să te înscrii ca reprezentant Avon click aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.